Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


csetten és Gábor a Hős

2008.08.13

Sziasztok lányok!

még nem olvastam vissza, de gyorsan bejelentkezem. Hát az a nagy helyzet, hogy nem várt, de mégis szerencsés módon júniusi anyuka lettem. Június 3O-án, reggel 8 órakkor megszületett Gábor fiam. 2 kg-val és 47 cm-vel. A szülés hihetetlenül gyors és csodálatos volt, teljesen fájdalommentes, még jó hogy otthon elfolyt a magzatvizem, mert ha nem így történik, otthon szülöm meg az ágyba, álmomban.

Gábor a terhességi időhöz képest szép nagy baba (32 hét és 5 napra született), sajnos a tüdeje még nem bizonyult elég érettnek, úgyhogy inkubátorba került, ma vették ki belőle. Én itt dekkolok a korházban vele együtt, és várom, hogy mellre tegyék, eddig ugyanis nem szoptathattam. Sok a mesélni valóm, de nem akarom elárasztani a topikot, visszaolvasok, hogy lássam kivel mi történt. 

Gáborrol meg annyit, hogy olyan mint egy kis kobold, nagyon finom vonásai vannak, és hatalmas hosszú fekete haja, olyan mint Pumukli. 

Hát lányok, annyira hihetetlenül gyorsan történt, nem is tudom mit írjak, meg még nyomaszt ez a korház, egészen biztosan bent leszünk még jó pár napot, nyomaszt az első öt nap emléke, amikor meg az eretlen tudeje miatt oxigént kapott, nyomaszt, amit a korababás osztályon láthatok (Gábor volt a legnagyobb bababa), nyomaszt, hogy mi a fenéért következett be ez a koraszülés, holott nagyon vigyáztam, nagyon nagyon bent akartam tartani.

Aminek örülhetek, hogy a fiam nagyon jó állapotban van, hogy vegülis nem volt olyan nagyon kora szülés, hogy tényleg csodálatos volt maga a szülés élménye, végig kontrollálni tudtam. Reggel 6-kor elment a magzatvizem, azt álmodtam, hogy szülök. Páromat felköltöttem, és bejöttünk kocsival, még a városban megálltunk vásárolni, és itt a korházban is csiviteltünk egy kicsit. Nyolc előtt pár perccel szólt a szülésznő, hogy szerinte menjek be a szülőszobába, el ne pottyantsam. Mondtam, hogy jó, bementem, felültem a kecskére, és meg is született 8-kor. Annyira finoman, kedvesen, el sem tudom mondani. Felsírt szépen, a kezembe adták, majd elvitték. Innen kezdődik a kálvária, mert utánam sorozatban szültek a nők, én a pihenőágyról öt szülést nézhettem végig, és tulajdonképpen rá kellett jönnöm, hogy a harmadik gyerek után sem tudom mi az a szülés. Nálunk egy csepp vér nem folyt, egy hang el nem hagyta a számat. Na, hát ezek a szegény nők aztán megkínlódtak. Olyan simán ment minden, hogy elfelejtették megmondani, hogy Gábor mekkora, és mi van vele. Ugyhogy amint felkelhettem a pihenőágyból, kb 3 óra mulva lerohantam a fickóhoz, hogy leellenőrizzem, minden rendben van-e. És hát azóta itt dekkolunk a korhiban, várjuk hogy hízzon a csávó, ha még két hetet bent maradt volna, ezt az egész kálváriát elkerüljük. De hát nem így történt.

 

A mappában található képek előnézete csetten

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.